Aktuellt

Aktuellt

Nytt från Svenska Båtunionen

 • 2021-02-25

  Stora Båtklubbsdagen är årets stora inspirations- och kompetensutvecklingsdag för alla båtklubbsfunktionärer. I år genomförs Stora Båtklubbsdagen för första gången digitalt i mötesverktyget Zoom. Dagen kommer att bestå av många olika intressanta föreläsningar som ger både kunskaper och inspiration till båtklubbens arbete.

 • 2021-02-25

  Så här års håller många båtklubbar normalt sina årsmöten. Men hur ska det gå till i tider av restriktioner för möten och träffar? Här har vi samlat råd och tips samt länkar till användbara verktyg.

 • 2021-02-03

  Enligt regeringens förslag blir det dyrt för den som ska ta förarbevis för vattenskoter, svårt att hitta utbildare samtidigt som en stor del av befolkningen riskerar att stängas ute från båtlivet. Dessutom ska det inte gälla alla snabba båtar utan endast vattenskoter varför sjösäkerheten påverkas endast marginellt. Det slår Svenska Båtunionen fast i det remissvar om förarbevis för vattenskoter som idag skickas till regeringen.

 • 2021-01-28

  Konferensen kommer att ta upp aktuella frågor miljöfrågor som rör båtlivet. Passa på att ställ just dina frågor och delta i diskussionerna!